3 spennende destinasjoner og reisemål for firmaturen

11. nov 2019 skrev Maiken Balslev dette innlegget i

6 minutter lesetid

3 spennende destinasjoner og reisemål for firmaturen

Verden blir stadig mindre, og jo mer nordmenn reiser, desto vanskeligere blir utfordringen med å finne en destinasjon for firmaturen som er ny og spennende for de ansatte. 

I denne artikkelen finner du noen tips til steder som foreløpig er for skjulte perler å regne. Det betyr ikke at de har mindre å by på eller er vanskeligere tilgjengelig enn de mer kommersielle destinasjonene, tvert imot. 

 

Haarlem, Nederland

Amsterdam er et kjent og kjært reisemål for oss nordmenn. Like utenfor Nederlands største by ligger en mindre, foreløpig ikke like kjent by, som blant mange smigrende kallenavn også omtales som et Nederland i miniatyr: Haarlem.
Det kan være store budsjettbesparelser å hente på både overnatting og restaurantpriser når man kommer litt ut av de største turistgrytene. Flyr dere inn til Amsterdam, kommer dere enkelt til Haarlem, toget bruker et kvarter én vei. 

Med så kort vei inn til storbyen, velger mange studenter å bo i Haarlem. Dette bidrar til at det ikke er noen søvnig småby vi snakker om her, tvert imot er Haarlem energisk og levende, med en bohemsk atmosfære og yrende natteliv for den som ønsker det.
Haarlem byr på brosteinsgater, kanaler og flere grønne lunger. I sentrum av byen ligger Grote Markt, et 700 år gammelt torg som i dag er fullt av hyggelige kafeer. Flere dager i uken dukker det opp lokale bønder og produsenter som selger varene sine her, disse markedene er absolutt verdt et besøk. 

Med direkteflyvninger til Amsterdam fra alle de store flyplassene i Norge, er Haarlem et tilgjengelig, prisvennlig alternativ til de kjente europeiske storbyene. Du finner alt det de fleste ønsker seg, som shopping, gode restauranter, natur og museer, men slipper antagelig å traske rundt i kø for å komme deg fra det ene til det andre. 

 

Köln, Tyskland

Köln er ikke en veldig stor by målt i areal, men til gjengjeld har byen bøttevis med sjarm, allsidighet og særpreg. Når man skal reise på firmatur og gruppen kan bli ganske stor, er det ofte en fordel å være sammen i et mindre, avgrenset område. I en storby vil folk gjerne spres for alle vinder, og med mindre alt er gjennomorganisert, kan man ende opp med en opplevelse som føles lite samlende.

For den shoppingglade kan Köln skilte med en shoppinggate som måler en hel mil. I ti kilometer kan man altså gå rundt og velte seg i butikker. På en slik distanse finnes naturligvis både de store kjedene, mindre lokale butikker, samt spesialbutikker.

En attraksjon vi anbefaler å sjekke ut i Köln, er det 130 år gamle vanntårnet som er ombygd til hotell. Her kan dere ikke bare overnatte i en helt særegen setting, men også spise middag på Michelin-restauranten som ligger i toppen av tårnet. Herfra får du en helt spektakulær utsikt med måltidet.

Hotel im Wasserturm går for å være ett av de mest unike botiquehotellene i verden, og er verdt å besøke enten dere vil sove der eller ei.

Dersom vanntårn-hotellet blir hakket for eksklusivt, kan Köln skilte med en varm og jovial stemning, med alt fra sitt eget ølmerke til et imponerende utvalg i restauranter og utesteder. I tillegg ligger byen nært Rhinen, som byr på en egen idyll og ro for dem som søker det. En vinsmakingstur opp i Rhindalen er dermed innen rekkevidde, kanskje vil dere leie en lekker sportsbil og kjøre oppover?

For de bilglade byr den enkle tilgangen til Autobahn på mange muligheter. Bilutleie er tilgjengelig og populært i dette området, og dersom Autobahn ikke frister, kan dere besøke motorsportbanen Nürburgring. Her kan man leie flotte biler og suse av gårde på den 20,8 km lange motorsportbanen. Denne ligger sør for Köln, og gir altså en unik mulighet til å teste hestekrefter i trygge, kontrollerte omgivelser. 

Alt dette gjør Köln til en by som er svært fleksibel og inkluderende både når det gjelder reisebudsjett og interesser.

 

Budva, Montenegro

Vil du ta med de ansatte til en destinasjon som virkelig skiller seg ut, er den lille kystbyen Budva et supert alternativ. For å komme dit flyr dere til Dubrovnik, for så å ta buss eller leie bil på den siste etappen ned. Kjøreturen går langs den vakre kystlinjen, og tar ikke mer enn tre timer.

Mange sier at Budva minner om Nice, Marbella og andre eksklusive havnebyer. Forskjellen ligger i at Montenegro fremdeles er en relativt ung turistdestinasjon for nordmenn. Turismen er i ferd med å vokse seg stor og viktig også i Montenegro, men foreløpig slipper man følelsen av å være sild i stim. 

Prisnivået i Budva er betydelig lavere enn de stedene det er naturlig å sammenligne det med, uten at utvalget eller kvaliteten i overnattingssteder, aktiviteter og mat bærer preg av det. Her er det fullt mulig å bo på femstjernershoteller til en langt lavere pris, og virkelig velte seg i følelsen av luksus.

 

budva

 

Med det krystallklare vannet en kort spasertur unna, finnes et stort utvalg vannaktiviteter. Dere kan leie seilbåt, snorkle, dykke eller bli med en katamaran ut for å bade. Mange av restaurantene er autentiske med lokal mat, og ofte er spisestedene familiedrevne. Dette bidrar til en spesielt hyggelig stemning, og en mulighet for å bli kjent med den lokale kulturen på en annen måte. 

Ønsker du å la de ansatte kjenne på luksuslivet uten at det graver for dypt i firmaets lommebok, kan du ta med de ansatte til Budva, på en firmatur litt utenom det vanlige. 

 

Vil du ha hjelp til å finne den riktige firmaturen for akkurat din bedrift? Vi skreddersyr turer til alle våre kunder ut fra budsjett, anledning og behov, så ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat.

 

sjekkliste firmatur

 

Maiken Balslev

Maiken Balslev

Følg bloggen vår


Våre dedikerte ansatte skriver fagblogger verdt en gjennomlesning. Følg bloggen for en sniktitt på framtiden!

Andre ville også lese om


Reisebrev fra turen til Cortina - Dobbiaco

10. feb 2022 - Henrik Oftedal

Reisebrev fra turen til Cortina - Dobbiaco

Reisebrev fra Henrik Oftedahl og Maxpulse sin tur til Cortina – Dobbiaco rennene 3.-7- februar 2022. Jeg har..

Farris Bad - Eksklusivt spahotell i Larvik

10. feb 2022 - Maiken Balslev

Farris Bad - Eksklusivt spahotell i Larvik

Behovet for et avbrekk fra hjemmekontor og hverdagsstress meldte sin ankomst. Med en perfekt beliggenhet ved..

Reisetrender 2022

11. jan 2022 - Line Støber Taraldsen

Reisetrender 2022

Ingen kan spå hva som skjer i tiden fremover, men vi har prøvd å sette sammen en liste over hva vi mener blir..