5 gode grunner til å velge et reisebyrå for firmaturen

10. mar 2020 skrev Maiken Balslev dette innlegget i

5 minutter lesetid

5 gode grunner til å velge et reisebyrå for firmaturen

Nå som internett gjør verden og alt den har å by på tilgjengelig for alle og enhver, tenker noen kanskje at det å planlegge en firmatur på egen hånd nok ikke er noe problem. Etter å ha prøvd det en gang oppdager de fleste at det å organisere en tur for en større gruppe, er noe helt annet enn å planlegge og booke en romantisk weekend for to. 

I denne artikkelen forteller vi deg hvorfor det vil lønne seg å bruke et reisebyrå til  firmaturen. 

 

Erfaringsbasert kunnskap

Historiene om hotellnettsider som viser en virkelighet som ikke finnes, er mange. Det er ille nok å ankomme et slitent, møllspist hotellrom når du skal på romantisk helgetur med ektefellen. Står du der som bookingansvarlig når hele bedriften på 15, 35 eller 65 mennesker skal sjekke inn på et hotell som overhodet ikke ligner bildene du så på nettet, føles det antagelig enda verre. Det er også en vesentlig større utfordring å fikse en slik situasjon med en større gruppe, enn om du skal finne nytt overnattingssted til to personer. 

Overlater du bookingjobben til et reiseselskap, får du nettopp det du er forespeilet. I motsetning til en søkemotor på nettet vil en reisekonsulent komme med forslag og anbefalinger basert på erfaring. Ved å jobbe med noen som ikke bare kjenner destinasjonen dere skal til, men også har kontakter der og vet hvordan alt det praktiske fungerer, får dere en trygg ramme for turen, noe som lar alle som er med senke skuldrene og nyte turisttilværelsen. Dere vil dra nytte av reisebyråets kompetanse og erfaring i alle ledd av prosessen, i alt fra valg av flyselskap og hotell til restauranter og aktiviteter. 

 

Finner det som passer for din bedrift

En reisekonsulent kjenner til destinasjoner og aktiviteter som ikke dukker opp på førstesiden i Google, steder og reiser du kanskje aldri hadde hørt om eller vurdert ellers. Nå som nordmenn er stadig mer bereiste, er mange opptatt av å finne unike og mindre kjente destinasjoner til firmaturen. En reisekonsulent hjelper deg med det, og kan også tilpasse utvalget etter hva slags budsjett dere har, slik at dere får maksimalt ut av de kronene som er øremerket til firmatur. 

 

Organiserer for mange

Mange tror at jo større en gruppe er, desto billigere blir det å booke alt fra hotell til flybilletter. Slik er det ikke. For å illustrere kan vi se på prosessen med å booke flybilletter. I et fly er setene delt inn i ulike klasser, med ulike priser. Skal du booke 40 seter, får du gjennomsnittsprisen av de ulike klassene setene strekker seg over. Går du inn for å booke noen få seter, vil du kunne finne billige billetter, fordi prisen per billett vil stige jo flere billetter du kjøper. Som regel vil den første billetten du booker individuelt være billigere, og den siste mye dyrere. For en hel gruppe vil den samlede prisen bli omtrent lik per billett, nettopp fordi gruppen strekker seg over flere ulike prisklasser. 

Ved at et reisebyrå hjelper deg med å booke, er du sikret at hele gruppen kan reise sammen og får sitte på samme fly.

Når et byrå tar seg av dette, åpner det også for mange fordeler som ikke handler om pris, men for eksempel om økt fleksibilitet. Reisebyrået kan holde av de flysetene dere trenger, uten å måtte ha alle navnene med én gang. Dermed kan du booke den utenlandsreisen som er gulrot for de ansatte som når et visst resultat, lenge før du vet hvem som faktisk skal reise. 

Det er også flere alternativer når det gjelder betalingen, som dersom du ønsker det, kan utsettes, slik at du ikke trenger å betale alt med én gang. 

 

Trygghet på tur

Med et reisebyrå slipper du å bekymre deg for at hotellet er fullbooket, at teateret ikke finner bookingen deres, eller andre problemer som følge av en forglemmelse. Skulle noe mot formodning ikke gå etter planen, eller uforutsette utfordringer dukke opp, vil du med et reisebyrå alltid ha noen i ryggen. Noen andre sitter med ansvaret og  vil ordne opp. Dersom en dramatisk situasjon skulle oppstå, vil en god reiseagent ha tilgang til sikkerhetsteam. Du trenger med andre ord ikke bekymre deg for hendelser du ikke har planlagt for, reisebyrået både har og tar ansvar for at du og resten av gruppen er i de beste hender mens dere er på tur.

Passer du på å benytte deg av et byrå som er medlem i Reisegarantifondet, har du også en garanti for ikke å bli stående på bar bakke dersom selskapet for eksempel skulle gå konkurs. 

 

Verdien i å slippe ansvaret 

Ved å samarbeide med et reisebyrå om firmaturen din, kan både du og andre ansatte bruke arbeidstiden til å jobbe, heller enn å prøve å planlegge firmaturen i detalj. En profesjonell reiseagent, med sin erfaring og kunnskap, vil naturligvis være mye mer effektiv enn en ansatt som aldri før har hatt et slik ansvar og som samtidifg skal gjøre de vanlige arbeidsoppgavene sine.Du sparer altså både verdifull tid, og dermed penger, på å hente inn et reisebyrå til firmaturen. Det betyr at du kan lene deg tilbake og la reisebyrået ta seg av både planlegging og bestilling, en prosess du kan velge å delta i så mye eller lite som du ønsker.

sjekkliste firmatur

 

Maiken Balslev

Maiken Balslev

Følg bloggen vår


Våre dedikerte ansatte skriver fagblogger verdt en gjennomlesning. Følg bloggen for en sniktitt på framtiden!

Andre ville også lese om


Reisebrev fra turen til Cortina - Dobbiaco

10. feb 2022 - Henrik Oftedal

Reisebrev fra turen til Cortina - Dobbiaco

Reisebrev fra Henrik Oftedahl og Maxpulse sin tur til Cortina – Dobbiaco rennene 3.-7- februar 2022. Jeg har..

Farris Bad - Eksklusivt spahotell i Larvik

10. feb 2022 - Maiken Balslev

Farris Bad - Eksklusivt spahotell i Larvik

Behovet for et avbrekk fra hjemmekontor og hverdagsstress meldte sin ankomst. Med en perfekt beliggenhet ved..

Reisetrender 2022

11. jan 2022 - Line Støber Taraldsen

Reisetrender 2022

Ingen kan spå hva som skjer i tiden fremover, men vi har prøvd å sette sammen en liste over hva vi mener blir..