5 trender for firma- og forretningstur i 2019

07. mar 2019 skrev Pernille Balslev dette innlegget i

4 minutter lesetid

5 trender for firma- og forretningstur i 2019

Det å gjøre noe annerledes sammen med de du jobber med, skaper bedre relasjoner og større tilhørighet fordi dere blir kjent med hverandre på en annen måte. Kanskje har dere også noe å feire, for eksempel et jubileum – eller bare ønsker å gjøre noe sosialt sammen?


For å hjelpe deg med å komme i gang med planleggingen av neste firmatur skal vi se på noen av trendene for firmaturer i 2019 som du kan la deg inspirere av.


De største trendene for firmaturer i 2019

1) Forretning møter fornøyelse

Såpass mange bedrifter har begynt å kombinere forretning og fornøyelse at det har oppstått et eget uttrykk for det: ‘bleisure’. Det er kanskje ikke et nytt uttrykk, men trenden er definitivt her for å bli.

Bleisure er rett og slett en miks av business og pleasure, eller forretningsreise og fritidsferie. Stadig flere av de som reiser på forretningsreise forlenger turen for å kunne slappe av noen dager etter at jobbreisen er over.

Det samme kan gjøres på firmaturen, ved å blande faglig innhold med morsomme fellesaktiviteter som fjellturer, sightseeing og andre aktiviteter. Bare husk å ha reglene for skattefrie firmaturer i bakhodet når du planlegger dersom reisen eksempelvis blir lenger enn to overnattinger.


2) Kombinere veldedighet med firmatur

Stadig flere velger arbeidsplass ut fra organisasjonens formål. Spesielt yngre arbeidstakere er opptatt av å ha en meningsfull jobb – eller ønsker å føle at de utgjør en forskjell gjennom jobben. I takt med dette øker antallet bedrifter som kombinerer veldedighetsarbeid med firmatur.

Slike reiser kan bidra til å knytte sterkere bånd mellom kollegaer når de går sammen om å hjelpe andre, samtidig som det vil øke moralen blant de ansatte fordi de føler seg bedre.


3) Storbyferie

Byer som London, Paris og Roma er ikke lenger kun forbeholdt fritidsreiser – stadig flere bedrifter velger å legge turen til slike steder.

Grunnen? Det er mye å finne på, mye god mat og noe for enhver smak. I London kan du eksempelvis ta med deg dine medarbeidere på teater eller musikal, dra på tradisjonell Afternoon Tea, besøke kjente museer som Natural History Museum – og ta turen innom en av de mange fine parkene.

I Paris kan dere besøke de verdenskjente kirkene Montmartre og Sacre Coeur, sette dere på hyggelige gatekafeer rundt omkring i byen - kanskje med utsikt mot Eiffeltårnet -, ta turen innom museer som Louvre og besøke slottet i Versailles.

Sist men ikke minst, har vi Roma. Her bør dere sette av noen timer til å utforske Colosseum, de spanske trappene og Vatikanplassen på St. Peter’s Square. Kast mynter over skulderen og ut i Trevi fontenen og besøk torgplassen Forum Romanum. I Roma finnes det så og si uendelig med ting å gjøre – og uendelig mange gode restauranter med pizza og pasta (og herlig sterk espresso).


4) Skreddersydde reiser

Personalisering i seg selv er en stor trend, og reisebransjen er intet unntak. For å få hjelp til firmaturen er det mange som bruker en egen reisespesialist til alt fra planlegging og bestilling av fly og hotell – til gruppereisen er ferdig og gruppen har landet trygt tilbake på norsk jord.

Det er mange fordeler ved å både bestille firmaturen gjennom en reiseoperatør - og få hjelp til planleggingen. Ikke bare får du sikkerheten dersom eksempelvis flyet skulle bli kansellert og dere står fortvilet på flyplassen, du får også hjelp til å lage en tur som tilfredsstiller alle de reisendes behov slik at det blir en uforglemmelig opplevelse for hele reisefølget.


5) Jubileumstur og belønningstur

Noen ting er verdt å feire – og at firmaet har jubileum eller at dere har nådd et viktig mål er én av disse tingene. Stadig flere bedrifter tar med seg de ansatte på tur når de skal feire jubileum eller som en belønning fordi det er en milepæl som er nådd, og det er derfor noe som bør markeres.

Hvorfor ikke legge en slik tur til utlandet for å kunne nyte flere gode middager og få plass til flere fine taler i agendaen? Dette gir rom og tid til å bli bedre kjent og skape minner – sammen.

 

Usikker på hvordan reglene for firmaturer egentlig er? Fortvil ikke, vi har nemlig laget en kort guide som tar deg gjennom de viktigste tingene du må vite om når du skal planlegge turen slik at du unngår å gå på en skattesmell når reisen er over.

New call-to-action

Pernille Balslev

Pernille Balslev

Pernille jobber som innholdsansvarlig og sørger for at godt og konkret innhold blir publisert på firmaets hjemmesider og Sosiale Medier.

Følg bloggen vår


Våre dedikerte ansatte skriver fagblogger verdt en gjennomlesning. Følg bloggen for en sniktitt på framtiden!

Andre ville også lese om


Reisebrev fra turen til Cortina - Dobbiaco

10. feb 2022 - Henrik Oftedal

Reisebrev fra turen til Cortina - Dobbiaco

Reisebrev fra Henrik Oftedahl og Maxpulse sin tur til Cortina – Dobbiaco rennene 3.-7- februar 2022. Jeg har..

Farris Bad - Eksklusivt spahotell i Larvik

10. feb 2022 - Maiken Balslev

Farris Bad - Eksklusivt spahotell i Larvik

Behovet for et avbrekk fra hjemmekontor og hverdagsstress meldte sin ankomst. Med en perfekt beliggenhet ved..

Reisetrender 2022

11. jan 2022 - Line Støber Taraldsen

Reisetrender 2022

Ingen kan spå hva som skjer i tiden fremover, men vi har prøvd å sette sammen en liste over hva vi mener blir..