Derfor bør du ha med en norsk reiseleder på firmaturen

03. mar 2020 skrev Maiken Balslev dette innlegget i

4 minutter lesetid

Derfor bør du ha med en norsk reiseleder på firmaturen

Det er stor forskjell på å reise på familieferie med to voksne og to barn, og å reise med en stor gjeng kolleger. Skal bedriften først ha en skikkelig tur, er det gjerne ei stor gruppe som reiser, noe som medfører mye logistikk. Da er det mange fordeler med å bruke noen kroner på en erfaren, norskspråklig reiseleder. 

 

Senk skuldrene 

Den som har vært med på å organisere turen fra bedriften sin side, ender ofte opp med alle spørsmålene fra andre ansatte i forkant av turen. I praksis beholder vedkommende ofte den rollen også når gruppa kommer seg av gårde. Med en stor gruppe mennesker og tettpakket program vil det, selv på en nokså kortvarig tur, bli mye organisering og mange spørsmål. En reiseleder vil ta ansvar for alt fra transport, bagasje og overnatting til oversikt over valgmuligheter og tidspunkter for alt som kan og skal foregå av aktiviteter og kulturtilbud. 

Med en reiseleder på laget, en profesjonell som til daglig jobber med å organisere og koordinere reiser, vil det rett og slett sikre at turen foregår så sømløst som mulig. Dermed kan du la alle ansatte bare være på tur, slappe av og nyte å ha fri, samtidig som dere slipper å kaste bort verdifull tid på å finne ut hvor bussen skal gå fra, eller hvilken rute det er raskest å gå for å komme til restauranten dere har middagsreservasjon på.  

 

Lokalkjennskap og trygghet

En reiseleder har god kjennskap til området dere skal besøke. Dette innebærer alt fra å vite hva som er beste måten å komme seg fra A til B på, til beste sted å spise frokost eller ta en drink på om kvelden. Erfarne reiseledere har også opparbeidet seg et nettverk lokalt, noe dere som gruppe vil dra nytte av. 

Uforutsette hendelser kan oppstå også når man er på firmatur, og da er det en stor trygghet i å ha med et menneske som er på jobb og har det overordnede ansvaret dersom noe skulle skje. Med en norsk reiseleder med på turen trenger dere ikke å forklare dere på et annet språk dersom en stressende og vanskelig situasjon skulle oppstå. 

Det trenger heller ikke være voldsom dramatikk for at en reiseleder skal være nyttig som en del av gruppen. Når en stor gruppe reiser på tur, er det mange mindre hendelser som hjemme ville vært uproblematiske, men som i et annet land, på et annet språk, kan skape usikkerhet. 

Med en norsk reiseleder får dere egentlig en personlig concierge som er tilgjengelig døgnet gjennom. Reiselederen kjenner behovene til gruppa godt og vet hva dere ønsker å få ut av turen, og vil bistå for å skape den turen dere ønsker dere, i alle slags situasjoner.

 

Når kunder er med på tur

Skal du ha med kunder på tur, blir det kanskje enda viktigere at reisen og oppholdet går så knirkefritt som mulig. Som representant for bedriften din vil du bruke så mye tid på og ha full oppmerksomhet rettet mot kundene dine, og da er det befriende med en reiseleder som både ligger i forkant for å sikre at alt går som det skal, og som kan ta tak i eventuelle situasjoner som oppstår. Dermed kan du være i opplevelsen og i relasjonen med de du reiser sammen med og møter på, enten det er kunder, kolleger eller lokalbefolkning.

 

sjekkliste firmatur

 

Maiken Balslev

Maiken Balslev

Følg bloggen vår


Våre dedikerte ansatte skriver fagblogger verdt en gjennomlesning. Følg bloggen for en sniktitt på framtiden!

Andre ville også lese om


Reisebrev fra turen til Cortina - Dobbiaco

10. feb 2022 - Henrik Oftedal

Reisebrev fra turen til Cortina - Dobbiaco

Reisebrev fra Henrik Oftedahl og Maxpulse sin tur til Cortina – Dobbiaco rennene 3.-7- februar 2022. Jeg har..

Farris Bad - Eksklusivt spahotell i Larvik

10. feb 2022 - Maiken Balslev

Farris Bad - Eksklusivt spahotell i Larvik

Behovet for et avbrekk fra hjemmekontor og hverdagsstress meldte sin ankomst. Med en perfekt beliggenhet ved..

Reisetrender 2022

11. jan 2022 - Line Støber Taraldsen

Reisetrender 2022

Ingen kan spå hva som skjer i tiden fremover, men vi har prøvd å sette sammen en liste over hva vi mener blir..