Opplev innovasjon, kultur og teknologi i Kina

25. nov 2019 skrev Maiken Balslev dette innlegget i

4 minutter lesetid

Opplev innovasjon, kultur og teknologi i Kina

Kina har for lengst etablert seg som en forgjenger både hva gjelder teknologi, innovasjon og nytenkning. Mange ønsker å besøke det majestetiske landet, men synes det er overveldende å navigere mellom alle destinasjonene, aktivitetene og attraksjonene.

I denne artikkelen gir vi deg tre av våre favorittsteder å besøke i Kina, enten du er ute etter teknologi- eller innovasjonskonferanser, store matopplevelser eller en ren opplevelsestur for de ansatte.

Moderne, innovative Shenzhen

Et eksempel på hvor effektive kineserne er, kan vi se ved å studere byen Shenzhen. I 1980 kunne byen telle 60 000 innbyggere, mens innbyggertallet i 2017 var 12,8 millioner.

Byen ligger like nord for Hong Kong, i Pearl River-deltaet, i et av verdens tettest befolkede og mest urbane områder. Shenzhen har en stor andel pendlere, noe som gjør at befolkningen er sammensatt og helgen er betydelig roligere. En annen konsekvens av at mange mennesker kommer fra andre steder, er et bredt utvalg av spisesteder.

I tillegg til at det er mye å lære bare fra å observere og oppleve hvordan Shenzhen er bygd opp og organisert, går det også an å få en guidet tur med en grundigere innføring i både hvordan byen ble bygget opp. I tillegg finner du noen av de mest moderne bygningene i verden. Her er det mye spennende og nyttig å observere og lære av for norske selskaper.

Shenzhen kan også skilte med en lang rekke turistattraksjoner, dere kan blant annet stikke innom Chinese Folk Culture Village, Safari Park, eller et av de mange feriesenterne nede på stranden. Mange velger å ta turen innom temaparken Window of the World, der det finnes kopier av Eiffeltårnet, pyramidene i Giza og Taj Mahal.

Det tar cirka en time å komme seg til Kinas tredje største by, Guangzhou, og det er også kort vei til Hong Kong. Dermed er Shenzhen et fint utgangspunkt også for å kunne reise litt rundt. 

 

Kulinariske Chengdu

Chengdu blir ofte trukket fram for sine sterke mattradisjoner og spennende, levende matkultur. Enten du er opptatt av street food eller det er flotte, fiffe restauranter som frister mest, finner du i Chengdus gater et enormt utvalg av begge deler og alt imellom. 

Jakten på de autentiske matopplevelsene fra Sichuankjøkkenet kan by på noen utfordringer, spesielt med å finne fram og orientere seg blant mangelen på skilting med latinske bokstaver. Har du lyst på en slik utfordring, er det bare å kaste seg ut i eventyret, men foretrekker du å bruke mindre tid på lete fram spisesteder, finnes det også guidede matturer. Melder du deg på en slik, vil en guide følge gruppa rundt til de beste og mest populære spisestedene, og dere har også språklig bistand dersom det skulle bli nødvendig.  

15 mil nordvest for Chengdu ligger Huanglong, et område med en nasjonalpark som byr på spektakulær natur. Dette er et fint alternativ dersom dere ønsker en pause fra storbylivet. Med turkise, små innsjøer laget av kalkavlagringer som det mest karakteristiske innslaget, er dette noe helt utenom det vanlige. I tillegg til et fantastisk skue er det også mulig å bade i disse vannene. Om det ikke frister, er det muligheter for å gå fotturer, besøke de to taoistiske templene, eller utforske grotter og fossefall. 

 

Natur og urbane netter i Hong Kong

Hong Kong er byen som har alt. En levende og allsidig matkultur, skyskrapere, shopping, museer, uteliv, arkitektur, velstelte hager og vakker natur som egner seg til å gå fotturer i: Her finnes noe for alle.

Et fint sted å starte er å ta ferja over til Hong Kong Island. Denne turen gir dere et vakkert overblikk over byen fra vannsiden, og passer utmerket for å sparke i gang opplevelsen av Hong Kong. For de som foretrekker transport heller enn å utforske til fots, og som gjerne vil se byen også fra fugleperspektiv, går det an å ta trikken opp til Victoria Peak, hvor en vidunderlig utsikt venter. 

Nan Lian Garden er en klassisk kinesisk hage som strekker seg over hele 35 000 m2. Her kan dere vandre rundt mellom steinknauser, åser og vakre vekster, nyte en kopp te eller noe å spise på en av kafeene. For de som søker seg mot en roligere stund, ligger klosteret Chi Nin Nunnery også i nærheten, så her finnes det flere muligheter til å senke pulsen og finne ferieroen. 

For de med eventyrlyst og dansefot er Hong Kong som en stor lekeplass, her er det bare å begi seg ut i gatene og besøke karaokebarer og nattklubber, de fleste stedene stenger ikke før du faktisk går hjem.

 

sjekkliste firmatur

 

Maiken Balslev

Maiken Balslev

Følg bloggen vår


Våre dedikerte ansatte skriver fagblogger verdt en gjennomlesning. Følg bloggen for en sniktitt på framtiden!

Andre ville også lese om


Reisebrev fra turen til Cortina - Dobbiaco

10. feb 2022 - Henrik Oftedal

Reisebrev fra turen til Cortina - Dobbiaco

Reisebrev fra Henrik Oftedahl og Maxpulse sin tur til Cortina – Dobbiaco rennene 3.-7- februar 2022. Jeg har..

Farris Bad - Eksklusivt spahotell i Larvik

10. feb 2022 - Maiken Balslev

Farris Bad - Eksklusivt spahotell i Larvik

Behovet for et avbrekk fra hjemmekontor og hverdagsstress meldte sin ankomst. Med en perfekt beliggenhet ved..

Reisetrender 2022

11. jan 2022 - Line Støber Taraldsen

Reisetrender 2022

Ingen kan spå hva som skjer i tiden fremover, men vi har prøvd å sette sammen en liste over hva vi mener blir..