Opplevelsesturer for ditt firma

09. des 2019 skrev Maiken Balslev dette innlegget i

4 minutter lesetid

Opplevelsesturer for ditt firma

Å ta med de ansatte på en opplevelsestur kan gi positive ringvirkninger utover selve reisen, i form av økt samhold, motivasjon og lojalitet til bedriften. Mange kan kanskje oppleve begrep som teambuilding som litt klamt og anstrengende, spesielt hvis det står på agendaen i et timeslangt møte midt i arbeidsuka. Ved å arrangere en opplevelsestur vil det man etterstreber med teambuildingaktiviteter, ofte oppstå av seg selv, spesielt hvis man kommer seg bort fra de hverdagslige omgivelsene og kaster seg ut i noe annerledes og spennende. 

I denne artikkelen gir vi noen eksempler på destinasjoner som skiller seg ut, og som vi garanterer kan by på opplevelser helt utenom det vanlige. 

 

Slott, sykkel og fart i Frankrike

Har man ikke vært i Frankrike, kan det fort være at de umiddelbare assosiasjonene til landet er ost, lange baguetter og det late kafélivet. Naturligvis finnes det en hel del andre ting man kan gjøre mens man besøker Frankrike. 

En av mange skatter ved dette landet er de mange, gamle og verneverdige byggene som er spredt landet over. Et stort antall slike bygg er til leie for allmennheten, og er blitt populære å leie til anledninger som bryllup og jubileumsanledninger av ulike slag. Her kan du i utgangspunktet velge blant slott, herregårder, villaer og gods over hele landet, og velge ut fra hvilke andre opplevelser som finnes i samme region. 

Landeveier med begrenset trafikk gjør sykkel til en transportmulighet mange velger å benytte, og da kan dere jo starte dagen med et morgenbad i den lokale elva, plukke opp noen ferske croissanter fra det lokale bakeriet, før dere suser ut fra nærmeste fjellknaus på en hangglider. 

I områder med vingårder er det ofte mulig å ta del i produksjonsprosessen, enten det er å plukke druer, trampe dem ned i stamp eller smake på de første edle dråpene. I de mindre landsbyene er det også lettere å komme i kontakt med lokalbefolkningen, noe som gjerne åpner for hyggelige opplevelser du ikke finner i noen reisekatalog.

Ønsker dere mer fart og spenning, kan de franske alpene by på alt fra fotturer til de fleste varianter av ekstremsport, her er det bare motet og fantasien som setter grensene. 

 

Luksusresort i den nordamerikanske ørkenen

Vil du ta med dine ansatte på en opplevelse som virkelig er helt utenom det vanlige, er Amangiri i Canyon Point, Utah et godt valg.

Helt for seg selv, midt i det golde, spektakulære ørkenlandskapet i Utah, ligger et luksushotell og en destinasjon så spesiell og unik at ordet enestående knapt yter den rettferdighet.

Det høye nivået av luksus og service, som man kan forvente på et femstjernershotell, byr selvsagt på spabehandlinger og en førsteklasses restaurant. I tillegg er det noe med plasseringen i landskapet og den helt særegne atmosfæren det skaper som gjør at Amangiri havner i en kategori for seg selv. 

lakepowell

Et viktig prinsipp i planleggingen og byggingen av denne resorten har vært å bygge alt fra bygninger til basseng og uteområder uten at det går på bekostning av naturen. Alle deler av resorten er integrert i landskapet, man kan blant annet svømme i et basseng som er bygd opp rundt en flere hundre år gammel steinformasjon. Det naturlige lyset er utnyttet til fulle, og store vinduer og lyse farger preger alle rom. Det kan av og til være utfordrende å se hvor grensen mellom naturen og resorten går, noe som byr på en helt unik opplevelse.

Hvis man er i stand til å løsrive seg fra resortområdet, har ørkenlandskapet omkring en hel del aktiviteter å by på. Hvorfor ikke ta en morgentur i luftballong eller en kajakktur på Lake Powell? Det er også mulig å traske til fots gjennom det spektakulære ørkenlandskapet, eller du kan hente fram din indre cowboy eller cowgirl, og utforske området fra hesteryggen. Mulighetene er mange.

 

sjekkliste firmatur

 

Maiken Balslev

Maiken Balslev

Følg bloggen vår


Våre dedikerte ansatte skriver fagblogger verdt en gjennomlesning. Følg bloggen for en sniktitt på framtiden!

Andre ville også lese om


Sjekkliste: Reising og Covid-19

25. nov 2021 - Maiken Balslev

Sjekkliste: Reising og Covid-19

Har du planer om å legge ut på en reise? Å reise under COVID-19-pandemien krever mer forberedelse enn du er..

Våre forslag til hyggelige julemarkeder

16. nov 2021 - Maiken Balslev

Våre forslag til hyggelige julemarkeder

Julemarked kickstarter virkelig julestemningen, så hva med å dedikerer en firmatur til brente mandler, gløgg..

5 gode grunner til å velge et reisebyrå for firmaturen

10. mar 2020 - Maiken Balslev

5 gode grunner til å velge et reisebyrå for firmaturen

Nå som internett gjør verden og alt den har å by på tilgjengelig for alle og enhver, tenker noen kanskje at..