5 reiseforslag for firmatur i Europa

29. mar 2019 skrev Pernille Balslev dette innlegget i

7 minutter lesetid

5 reiseforslag for firmatur i Europa

Mange bruker årlige firmaturer som en belønning og “takk for innsatsen”-gave til sine ansatte, til teambuilding for å skape samhold blant kollegaene eller for å tiltrekke nye ansatte. Men en firmatur skal ikke nødvendigvis bare føles som et klapp på skulderen. I tillegg til å styrke trivsel og samhold er en firmatur en fin måte øke den faglige kompetansen ved å fylle dagene med faglig innhold, så vi kan vel si at firmatur en vinn-vinn investering for alle i bedriften.  


Planlegger du en firmatur for bedriften, men lurer på hvor dere skal reise? Her kommer en liste over fem destinasjoner i Europa som er verdt turen.


5 destinasjoner for firmaturen – utenfor landegrensen

 

shutterstock_258618815

København

Kun en times flytur unna, ligger den danske hovedstaden perfekt til for kortere firmaturer. Her kan dere nyte god mat og drikke, traske rundt på det kjente tivoliet eller besøke fristaden Christiania. København er kjent for sin sykkelkultur, så her er den aller beste måten å ta seg rundt på - på to hjul. Få med deg kollegene og opplev København fra sykkelsetet. Alt fra Den Lille Havfruen, opp gjennom Kongens Torv og Nyhavn, helt til Fredriksberg Have.


Praktisk info:

  • Beste tid å reise på: mars til august og i desember.
  • Severdigheter å få med seg: Tivoli, Amalienborg Slott, Nyhavn, Christiania. Reiser dere i desember er det flotte julemarked i gatene, og jul på Tivoli er verdt å få med seg.
  • Restauranter dere må besøke: Schønnemann i Strøget (dansk mat) og  AOC i Nyhavn (nordisk)

shutterstock_734963035-1

Barcelona

Barcelona er så mye mer enn et fotballag. Byen er en av de mest populære storbyene blant nordmenn, og dette er ikke uten grunn. Med sin fantastiske beliggenhet mot havet, livlige kultur og imponerende arkitektoniske fremtoning vil Barcelona føles fortryllende. Her får dere varmt klima, god mat (og sangria) og ikke minst en rekke flotte severdigheter som absolutt er verdt turen.


Praktisk info:

  • Beste tid å reise på: mars til juni eller september til oktober.
  • Dette bør dere gjøre: Besøke Sagrada Família, ta gondolbanen (eller bena) opp til Montjuïc hvor dere kan nyte utsikten, besøke Unesco-listede Park Güell, besøke La Catedral ved La Rambla
  • Steder å spise: Hva med tapas på Tapas 24, eller morgen kaffen på Satan's kafé. For en oversikt over helt unike smaksopplevelser på "Barcelona Food Experience" og les om alt fra byens beste brunsj til de beste cocktail barene, alt for enhver smak. 

Høres Barcelona ut som et fristende reisemål for dine neste firmatur? Trykk her.



shutterstock_591272060

Athen

Opplev en av verdens mest moderne antikke byer: Athen. Byen med den over 3000 år gamle historien er noe for seg selv. Her kan dere nyte tradisjonelle tavernaer eller oppleve Temple of Poseidon og Akropolis, bare for å nevne noe. Det er så mye fantastisk å oppleve i Athen at dere fort vil lure på hvor tiden ble av. Maten, kulturen, utelivet, arkeologiske underverker, muséer, ja, det må rett og slett bare oppleves.

Praktisk info:

 shutterstock_112674374

Amsterdam

Amsterdam, gjerne omtalt som kanalenes by, er et annet reisemål med rik historie. Her kan du ta beina fatt eller sette deg på sykkelsetet og bane vei gjennom Amsterdams sjarmerende gater. Når beina blir trøtte, hva med et elvecruise i byens kanaler eller et besøk på et av Amsterdams mest populære muséer? Amsterdam har sin helt egne personlighet som dere aldri vil gå lei av. Nederlenderne er i tillegg kjent for å være imøtekommende, med gode engelskkunnskaper og tar godt vare på turister. Med andre ord, det er bare å føle seg som hjemme.

Praktisk info:


 shutterstock_1067487275

Bilbao

Den nordlige delen av Spania blir stadig mer populær, og Bilbao er ikke et unntak. Her har dere kort vei til den nydelige byen San Sebastian, vindistriktet Rioja – og så klart de mange museene, flotte restaurantene og spennende opplevelser i kjernen av Bilbao. Byen byr på fantastisk arkitektur, moderne som gammel.


Praktisk info:


 

En firmatur skal være en fin opplevelse for de som deltar, samtidig som det skal bidra til økt motivasjon og trivsel for de ansatte. Planlegger du firmatur, men har spørsmål når det kommer til skattemessig avskriving? Da har vi laget en guide for deg:

New call-to-action

Pernille Balslev

Pernille Balslev

Pernille jobber som innholdsansvarlig og sørger for at godt og konkret innhold blir publisert på firmaets hjemmesider og Sosiale Medier.

Følg bloggen vår


Våre dedikerte ansatte skriver fagblogger verdt en gjennomlesning. Følg bloggen for en sniktitt på framtiden!

Andre ville også lese om


Reisebrev fra turen til Cortina - Dobbiaco

10. feb 2022 - Henrik Oftedal

Reisebrev fra turen til Cortina - Dobbiaco

Reisebrev fra Henrik Oftedahl og Maxpulse sin tur til Cortina – Dobbiaco rennene 3.-7- februar 2022. Jeg har..

Farris Bad - Eksklusivt spahotell i Larvik

10. feb 2022 - Maiken Balslev

Farris Bad - Eksklusivt spahotell i Larvik

Behovet for et avbrekk fra hjemmekontor og hverdagsstress meldte sin ankomst. Med en perfekt beliggenhet ved..

Reisetrender 2022

11. jan 2022 - Line Støber Taraldsen

Reisetrender 2022

Ingen kan spå hva som skjer i tiden fremover, men vi har prøvd å sette sammen en liste over hva vi mener blir..