Sjekkliste: Reising og Covid-19

25. nov 2021 skrev Maiken Balslev dette innlegget i

4 minutter lesetid

Sjekkliste: Reising og Covid-19

Har du planer om å legge ut på en reise? Å reise under COVID-19-pandemien krever mer forberedelse enn du er vant til. Her er en enkel sjekkliste som beskriver i korte trekk hva du bør huske på i forkant.

Det kan være vanskelig å manøvrere seg gjennom jungelen av informasjon rundt smittevern og regler på reisemålet ditt. Vi har derfor skrevet en enkel sjekkliste for deg, slik at du skal føle deg trygg, både før-,under og etter reisen. 


Forbered reisen din


1. Et godt første steg er å sjekke hvilke innreiseregler som gjelder for landet du skal reise til. Det er viktig at du selv følger med på de reiseråd og innreiserestriksjoner som til en hver tid gjelder for de ulike landene.

2. Pass også på at du sjekker din reiseforsikring, da flere land har strengere krav til hva den dekker ved innreise. Hovedregelen for de fleste forsikringsselskapene er at reiseforsikringen din gjelder som normalt for innenlandsreiser og reiser innenfor EU/Schengen og Storbritannia. Om reiseforsikringen din er gyldig på reiser ellers i verden, avhenger i stor grad av UDs reiseråd. Men husk alltid å sjekke med ditt forsikringsselskap hva som gjelder for din spesifikke reise, før du gjør en bestilling.

3. Er du usikker, sjekk muligheten for fleksibel flybillett som kan refunderes. 

4. Det er utfordrende å reise i dag uten et gyldig koronasertifikat. Vi anbefaler derfor våre kunder å være fullvaksinert ved avreise, ellers vil en reise i disse tider være svært vanskelig å gjennomføre. 

5. De aller fleste land har innført digitale innreiseskjema som må registreres før man starter sin reise. Sammen med reisedokumentene vil du få grundig informasjon om hva som gjelder til din destinasjon. Har du bestilt en tur av oss og trenger hjelp til innreiseregistreringen, kan vi gjøre det for deg uten ekstra kostnad. 

6. Må jeg på karantenehotell ved ankomst til Norge? Dette er regler som endrer seg med jevne mellomrom. Vi anbefaler at du setter deg godt inn i regelverket før du drar, i tillegg til å være forberedt på at det kan endre seg mens du er på tur. Informasjon om karantenehotell finner du her. 

7. Det er viktig at du som reisende setter deg godt inn i hvilke regler som er gjeldende før du ankommer Norge, dette gjelder både krav til registrering, testing, regler for karantene og krav til dokumentasjon for å få unntak. Det er også viktig å være oppmerksom på at reglene kan bli endret på kort varsel, og at det er du som er ansvarlig for å være oppdatert på hvilke regler som er gjeldende ved innreisetidspunktet.

 

Trygghet på tur

Med et reisebyrå slipper du å bekymre deg for at hotellet er fullbooket, at teateret ikke finner bookingen deres, eller andre problemer som følge av en forglemmelse. Skulle noe mot formodning ikke gå etter planen, eller uforutsette utfordringer dukke opp, vil du med et reisebyrå alltid ha noen i ryggen. Noen andre sitter med ansvaret og  vil ordne opp. Dersom en dramatisk situasjon skulle oppstå, vil en god reiseagent ha tilgang til sikkerhetsteam. Du trenger med andre ord ikke bekymre deg for hendelser du ikke har planlagt for, reisebyrået både har og tar ansvar for at du og resten av gruppen er i de beste hender mens dere er på tur.

Passer du på å benytte deg av et byrå som er medlem i Reisegarantifondet, har du også en garanti for ikke å bli stående på bar bakke dersom selskapet for eksempel skulle gå konkurs. 

 

Destinasjoner firmatur expert reiser

Maiken Balslev

Maiken Balslev

Følg bloggen vår


Våre dedikerte ansatte skriver fagblogger verdt en gjennomlesning. Følg bloggen for en sniktitt på framtiden!

Andre ville også lese om


Reisebrev fra turen til Cortina - Dobbiaco

10. feb 2022 - Henrik Oftedal

Reisebrev fra turen til Cortina - Dobbiaco

Reisebrev fra Henrik Oftedahl og Maxpulse sin tur til Cortina – Dobbiaco rennene 3.-7- februar 2022. Jeg har..

Farris Bad - Eksklusivt spahotell i Larvik

10. feb 2022 - Maiken Balslev

Farris Bad - Eksklusivt spahotell i Larvik

Behovet for et avbrekk fra hjemmekontor og hverdagsstress meldte sin ankomst. Med en perfekt beliggenhet ved..

Reisetrender 2022

11. jan 2022 - Line Støber Taraldsen

Reisetrender 2022

Ingen kan spå hva som skjer i tiden fremover, men vi har prøvd å sette sammen en liste over hva vi mener blir..