Slik planlegger du en fin firmatur – på et fornuftig budsjett

03. apr 2019 skrev Pernille Balslev dette innlegget i

5 minutter lesetid

Slik planlegger du en fin firmatur – på et fornuftig budsjett

Vi vet at det å planlegge en firmatur ikke alltid er gjort på en dag, derfor gir vi deg noen tips til hva du bør tenke på når du skal planlegge firmaturen.

Hva ønsker du å få ut av firmaturen?

Det første spørsmålet du må stille deg selv er: hva ønsker du å få ut av turen? Du bør også ha klare svar på om det kun skal være en tur for å øke arbeidsmoralen og motivasjonen i din bedrift. Hvor stor del av turen skal være faglig, og hvor mye tid skal dere bruke på sosiale aktiviteter? Nøye planlegging gjør det lettere å finne den destinasjonen som passer din bedrift best, og ikke minst aktivitetene som gjør turen komplett.

Les om skattereglene for firmaturer her.


Når og hvor?

Du har nå funnet ut hvorfor du skal dra på firmatur. Planlegg nøye hvor og når. Dette er viktig for å få mest mulig ut av firmaturen med tanke på hvilke destinasjoner som er best den tiden av året dere ønsker å dra. Tenk også på selve reisen, tiden det tar å komme seg til ønsket destinasjon slik at ikke all tiden forsvinner til å sitte på fly og buss. Hvilke muligheter og sosiale aktiviteter finnes det på den tiden av året dere ønsker å dra? 

Du vil merke at det er en kabal som skal gå opp her, med tanke på når det passer flest å dra. Når er det roligere på kontoret? Har dere en lav-sesong? Dette kan være den perfekte tiden å dra på tur. Da er dere godt uthvilt til en travlere periode når dere kommer tilbake. Vær derfor ute i god tid slik at du kan kartlegge når det passer best for bedriften å reise på firmatur.  


Hvilke aktiviteter?

Det er alltid spennende å dra på tur. Gjør litt "research" om destinasjonen dere skal reise til, og finn ut hvilke aktiviteter som kan være aktuelle. Det kan være alt fra sightseeing til helikoptertur eller fotballkamp, men det kan også være moro å finne ut om det er noen kule restauranter dere kan gå til middag, eller en flott kaffebar til frokost. Det viktigste er at dere alle er sammen. Her vil det også være lurt å kartlegge tidlig i planleggingsfasen hvem som skal være med. Dette sikrer at aktivitetene lettere kan tilpasses de som deltar på turen.


Budsjett

Du har kanskje allerede en tanke rundt hva budsjettet skal være, men det er ikke alltid like lett å holde seg innenfor det tenkte budsjettet når du planlegger turen selv. En idé kan derfor være å sette opp et regneark der du fyller inn kostnadene som dukker opp underveis som du planlegger. Dette vil gjøre det lettere å holde seg innenfor budsjettet og du får en tydelig oversikt over hvordan pengene skal disponeres for turen.


Sett av litt ekstra tid til å finne flybilletter som ikke tar hele budsjettet. Er du tidlig ute er prisene ofte bedre og du kan heller sette av mer penger til sosiale og faglige aktiviteter på turen. Det samme gjelder hotell. Trenger dere et fem stjerners hotell med egen spa-avdeling? Formålet med turen er vel heller å oppleve noe fint sammen? Vi vet at fly og hotell koster, men vårt tips er: legg fokuset på fagligutbytte og sosiale aktiviteter.Sett opp en tydelig kjøreplan

Med mye på agendaen kan det være lurt å lage en detaljert oversikt over når ting skjer - en kjøreplan. Har alle som skal delta fått denne planen på forhånd kan det være med på å skape mindre problemer og oppklare potensielle uklarheter under selve turen. Du vil helst unngå situasjoner der det oppstår uenigheter rundt opplegget. Dere reiser jo for å ha det hyggelig sammen. Har du gjort jobben på forhånd slipper du at uheldige situasjoner og forvirring oppstår.

Les deg gjerne opp på avstander fra hotellet dere skal bo på til aktivitetene dere skal på. Det er også fint å finne ut hvilke kollektiv- eller transportmuligheter som finnes. På denne måten kan du legge opp dagene med en mer effektiv timeplan. Tid spart til og fra en aktivitet kan eksempelvis brukes til andre aktiviteter eller hyggelige opplevelser som å stoppe innom den kule kaffebaren dere så på veien. 


Klar for avreise?

Når du har gjort en god og grundig jobb med å legge opp turen og det er fylt med fantastiske aktiviteter, både faglig og sosialt, er det viktig at du formidler planene for turen på en klar og tydelig måte til de som skal delta. God, riktig og relevant informasjon i forkant sørger for at uklarhetene uteblir. Du kan senke skuldrene litt og nyte turen sammen med de andre. 

 

Strekker ikke tiden til planlegging helt til finnes det erfarne turoperatører som kan hjelpe deg. Tenk likevel gjennom punktene du akkurat har lest slik at turoperatøren har et godt utgangspunkt og kan sette sammen en tur som står til dine forventninger. 

Har du noen spørsmål angående firmatur og skatteregler? Last gjerne ned guiden vår om skatt som du finner via knappen under. 

New call-to-action

Pernille Balslev

Pernille Balslev

Pernille jobber som innholdsansvarlig og sørger for at godt og konkret innhold blir publisert på firmaets hjemmesider og Sosiale Medier. Hun har en utdannelse i kommunikasjon med spesialisering innen PR fra Australia, og har tatt med seg en stor interesse for reise herfra. Friluftsliv står også veldig høyt på listen over fritidsaktiviteter.

Følg bloggen vår


Våre dedikerte ansatte skriver fagblogger verdt en gjennomlesning. Følg bloggen for en sniktitt på framtiden!

Andre ville også lese om


8 tips til hvordan du kan styrke samholdet i bedriften

10. apr 2019 - Pernille Balslev

8 tips til hvordan du kan styrke samholdet i bedriften

Det er bevist at medarbeidere som trives på jobb, og som opplever at de gjør noe meningsfullt, både presterer..

5 tips til deg som planlegger en messetur

05. apr 2019 - Pernille Balslev

5 tips til deg som planlegger en messetur

Å planlegge en messetur for din bedrift kan være en utfordring. Hvilke forventninger har dine kollegaer, hva..

Slik planlegger du en fin firmatur – på et fornuftig budsjett

03. apr 2019 - Pernille Balslev

Slik planlegger du en fin firmatur – på et fornuftig budsjett

Vi vet at det å planlegge en firmatur ikke alltid er gjort på en dag, derfor gir vi deg noen tips til hva du..