5 flotte, men forskjellige julemarked for firmaturen 

18. nov 2019 skrev Pernille Balslev dette innlegget i

5 minutter lesetid

5 flotte, men forskjellige julemarked for firmaturen 

 

 

Julen nærmer seg med stormskritt og flere steder i Europa er førjulstiden godt i gang. Det samme gjelder julebordsesongen. Ta en pause fra julestria her hjemme og reis på en førjulstur til en av Europas vakre byer og opplev tradisjonelle julemarkeder. Vi kan love god stemning og flotte opplevelser, enten om det er med gode kolleger eller venner.  

I denne artikkelen har vi samlet noen gode tips til julemarkeder rundt om i Europa. Alt fra sol i Barcelona til snødekte Alper i Innsbruck, her er det noe for en hver smak. 

 

shutterstock_618855098

 

Tallinn, Estland

Fra 15. november 2019 til 7. januar 2020 

 

Julemarkedet på rådhusplassen i Tallinn har en fantastisk atmosfære og det er ingenting å si på julestemningen. 

Alle dekorasjonene som er plassert rundt omkring på Town Hall Square i Estlands hovedstad viser at årets tema er “Symbolet på kjærlighet”. Juletrærne pyntes med hjerteformet pynt, og for å dra den helt ut er selve markedsplassen formet som et hjerte. Temaet er gjennomført med andre ord. 

Opplev de nærmere tre tusen artistene som danser og synger seg gjennom førjulstiden. Helgene er fylt med flotte forestillinger, mens du selv kan varme deg på god gløgg (gjerne med litt ekstra futt i).

Tallinn et mylder av butikker, barer, restauranter og opplevelser. Byen er et perfekt reisemål for firmaturer.  

Les mer om Tallinn på:  https://www.expertreiser.no/firmatur/tallinn

 

Jul i Brussel

Brüssel, Belgia

Fra 29. november 2019 - 5. januar 2020 

 

Winter Wonders julemarked. Hvert år blir Brüssel forvandlet til et fantastisk vinterland fylt til randen med blinkende lys, overdådige dekorasjoner og en ukentlig juleparade. Her finnes det rundt to hundre boder som tilbyr alt fra lokale delikatesser, julegaveideer og til og med et lys- og lydshow.   

Brüssel er også kjent som de matglades mekka i tillegg til godt øl og nydelig sjokolade, så her skal det ikke stå på julekosen.

 

Jul i Innsbruck

Innsbruck, Østerrike 

Fra 15. november 2019 - 6. januar 2020 

 

Christkindlmarkt er Innsbrucks fortryllende julemarked, nesten som å gå gjennom et lite juleeventyr. Her dekoreres middelaldertorget med bål, store opplyste graner og julekrybber. Mellom snødekte Alper finner du et stort glitrende tre foran “the Golden Roof”, byens mest kjente symbol, mens dyktige musikere spiller julen inn. I bodene selges alt fra dekorasjoner, lys, pepperkaker, tyrolske spesialiteter og varm gløgg. Her er det perfekt å kose seg på ski på dagen og med julestemning, glitter og hygge på kvelden.

 

shutterstock_510504775

Barcelona, Spania 

Fra 29. november - 23. desember 2020

 

Fira de Santa Llúcia er det eldste og mest populære julemarkedet i Barcelona. Her finner vi 282 boder som ligger på Avenida de la Catedral i det gotiske kvarteret i Barcelona. Flotte hjemmelagede gaver, nasjonale figurer, og ikke minst tradisjonell julepynt kan du finne her.

Barcelona er perfekt for en litt annerledes julebordstur, og kan by på pulserende storbyliv i tillegg til flotte sandstrender. I desember/januar ligger temperaturen rundt 11 - 12 grader og du er nesten garantert sol. Altså er dette julebordsturen for deg som vil ha litt fri fra en mørk vinter her hjemme i Norge. 

 

Les mer om Barcelona på: https://www.expertreiser.no/firmaturer/barcelona

 

Jul i Istanbul

Istanbul, Tyrkia

Nyt en litt annerledes førjulstid i Istanbul uten alle de kommersielle elementene. Her finner du gater dekket av flotte julelys, i tillegg til et og annet nydelig juletre. Deler av pynten minner om den julepynten vi kjenner her hjemme. Forskjellen her er at tyrkerne ikke forbereder seg til jul, men til nyttårsfeiringen som er en stor og viktig feiring.   

En flott aktivitet på julebordstur med bedriften er “City sightseeing og team building”! Da får dere sett byen og samtidig jobbet med samarbeid, skapt gode relasjoner og økt samholdet internt i bedriften. 

 

Her kan du lese mer om hvordan er julebords- eller firmatur til Istanbul kan være: https://www.expertreiser.no/firmatur/istanbul

 

Vil du ha hjelp til å finne den riktige firmaturen for akkurat din bedrift? Vi skreddersyr turer til alle våre kunder ut fra budsjett, anledning og behov, så ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat.

 

sjekkliste firmatur

Pernille Balslev

Pernille Balslev

Pernille jobber som innholdsansvarlig og sørger for at godt og konkret innhold blir publisert på firmaets hjemmesider og Sosiale Medier.

Følg bloggen vår


Våre dedikerte ansatte skriver fagblogger verdt en gjennomlesning. Følg bloggen for en sniktitt på framtiden!

Andre ville også lese om


Reisebrev fra turen til Cortina - Dobbiaco

10. feb 2022 - Henrik Oftedal

Reisebrev fra turen til Cortina - Dobbiaco

Reisebrev fra Henrik Oftedahl og Maxpulse sin tur til Cortina – Dobbiaco rennene 3.-7- februar 2022. Jeg har..

Farris Bad - Eksklusivt spahotell i Larvik

10. feb 2022 - Maiken Balslev

Farris Bad - Eksklusivt spahotell i Larvik

Behovet for et avbrekk fra hjemmekontor og hverdagsstress meldte sin ankomst. Med en perfekt beliggenhet ved..

Reisetrender 2022

11. jan 2022 - Line Støber Taraldsen

Reisetrender 2022

Ingen kan spå hva som skjer i tiden fremover, men vi har prøvd å sette sammen en liste over hva vi mener blir..