5 gode grunner til å dra på en aktiv ferie

22. mar 2019 skrev Jørn Balslev dette innlegget i

4 minutter lesetid

5 gode grunner til å dra på en aktiv ferie

Her finner du fem gode grunner til å pakke sekken og bli med på en aktiv ferie. 

 

Minnerike opplevelser sammen med andre

Det å være ute i fantastisk natur og spennende omgivelser har utallige positive effekter på kropp og sinn. Finn roen med yoga på Bali. Bytt ut spinningsykkelen og bli med på en drømmetur i Alpene, eller dra på fantastiske toppturer i Norge. Her er det kun fantasien som setter grenser, og opplevelsene står i kø.

Gode historier skapes best sammen med andre. Tenk at dere, fra sykkelsetet har «pushet» hverandre opp en bakke på Mallorca, nyter utsikten på toppen og suser ned igjen til et friskt bad i havet, middag på stranden og en kald øl i hånden. Det er livet det.   

Dette er opplevelser, historier og vennskap du vil sitte igjen med i lang tid, kanskje livet ut, og treningsutbyttet – ja, det får du med på kjøpet!

 

Tid til trening

Tiden har en tendens til å løpe fra oss. Hverdagen tar oss rett og slett igjen og prioriteringer må gjøres. Kanskje var det treningen som måtte utsettes, igjen. Da blir det vanskelig å finne tilbake til gnisten ved trening og en aktiv livsstil.  

Reiser du på en aktiv ferie kan du legge fra deg hverdagsstresset. Her er det satt av tid til deg og de aktivitetene du har lyst til å være med på. Meningen er at du skal få igjen overskuddet og finne tilbake motivasjonen rundt trening og en aktiv livsstil. Aktivitetene er lagt opp etter nivå, noe som betyr at du får en herlig turopplevelse, og samtidig best mulig treningsutbytte. 

 

Tid til å koble av

Benytt muligheten til å finne roen og fokuser på deg selv, og de du reiser sammen med. Legg fra deg alt av bekymringer hjemme, her er det du som står i fokus. Trening, frisk luft og opplevelser, det er ingen bedre måte å lade batteriene på. Energien blir bedre, du tenker klarere og formen – den kommer den også.

Ofte merker vi større fremgang i fysisk og psykisk form med en gang vi kobler av, holder oss aktive og har litt «egentid». Vi lytter bedre til kroppen og hva den trenger, derfor er det å kunne koble litt ut fra hverdagen på en aktiv ferie bare positivt.

Husk at i de fleste tilfeller er det hodet som gir seg før kroppen, og med et friskt sinn vil du være mentalt uthvilt og forberedt til å opprettholde treningen. God restitusjon, god selskap og morsomme opplevelser er minst like viktig som treningsøktene. Kropp, sjel og hode vil takke deg for det.  

 

Starte gode rutiner

Hverdagen har tatt deg litt igjen og treningsrutinene henger ikke helt med. Kjenner du deg igjen? Du er ikke den eneste.

En aktiv tur er populært blant de som vil bygge gode rutiner for en aktiv hverdag, og det gir deg et lite spark bak for å komme i gang. Finn godfølelsen med gjengen du reiser sammen med. Vi kan love deg at den godfølelsen, den vil du beholde. En aktiv tur kan rett og slett være det du trenger for å bygge motivasjon og gode treningsrutiner, og legge til grunne for en aktiv livsstil. 

 

Det siste punktet dedikerer vi til deg som sitter der med litt ekstra konkurranseinstinkt.  

 

Oppkjøring til konkurranse

Du har kanskje satt deg et mål for året om å delta på en konkurranse - et sykkelritt til sommeren, eller et skirenn neste vinter. Kanskje du ikke har tenkt på det enda, men nå tenker du at det kunne faktisk vært ganske kult! Uansett hvilket nivå du ligger på, om du er en supermosjonist og deltar på konkurranser jevnlig, eller om du liker en utfordring her og der finnes det noe for deg. På en aktiv tur sikrer du en pangstart på oppkjøringen til det skirennet du har lyst til å gå.

Usikker på hvilken konkurranse som kunne ha passet deg? Selv om våren nå er godt på vei, er det perfekt å planlegge oppkjøringen og valget av neste års skirenn. Vi har laget en guide om populære skirenn i Europa. Her finnes det noen godbiter for alle, uansett nivå og erfaring. 

 

Guide: Hvilket skirenn er riktig for deg? 

Som du har forstått, hjelper en aktiv tur deg inn i gode rutiner. Det gir deg tid til å koble av, samtidig som du tar treningen til nye høyder. Sist, men ikke minst vil sitte igjen med minnerike opplevelser, gode venner og spennende historier - resten av livet.

Jørn Balslev

Jørn Balslev

Jørn er partner i Expert Reiser, og har hovedansvar for Maxpulse.

Følg bloggen vår


Våre dedikerte ansatte skriver fagblogger verdt en gjennomlesning. Følg bloggen for en sniktitt på framtiden!

Andre ville også lese om


Reisebrev fra turen til Cortina - Dobbiaco

10. feb 2022 - Henrik Oftedal

Reisebrev fra turen til Cortina - Dobbiaco

Reisebrev fra Henrik Oftedahl og Maxpulse sin tur til Cortina – Dobbiaco rennene 3.-7- februar 2022. Jeg har..

Farris Bad - Eksklusivt spahotell i Larvik

10. feb 2022 - Maiken Balslev

Farris Bad - Eksklusivt spahotell i Larvik

Behovet for et avbrekk fra hjemmekontor og hverdagsstress meldte sin ankomst. Med en perfekt beliggenhet ved..

Reisetrender 2022

11. jan 2022 - Line Støber Taraldsen

Reisetrender 2022

Ingen kan spå hva som skjer i tiden fremover, men vi har prøvd å sette sammen en liste over hva vi mener blir..