5 tips til deg som planlegger en messetur

05. apr 2019 skrev Pernille Balslev dette innlegget i

4 minutter lesetid

5 tips til deg som planlegger en messetur

Å planlegge en messetur for din bedrift kan være en utfordring. Hvilke forventninger har dine kollegaer, hva er dine egne forventninger og ikke minst sjefens forventninger? Hvor skal dere reise og hvilken messe er mest aktuell med tanke på faglig utvikling hos akkurat din bedrift?

Her er fem gode tips til deg som ønsker å planlegge en vellykket messetur med jobben.  

 

Rådfør deg med en turoperatør

 

En turoperatør jobber med å møte de forventningene du har rundt en messetur, og sitter samtidig med erfaring og gode råd rundt valg av både destinasjon og messe som kan passe din bedrift. I tillegg kan en turoperatør foreslå fine hoteller, restauranter og spennende opplevelser og aktiviteter dere måtte ønske utenom messen.

Det å bestille gjennom en turoperatør vil potensielt være billigere enn å stå for planlegging og bestillingen selv. Grunnen er at turoperatøren kjøper opp billetter tidlig, noen ganger år i forveien (dette er individuelt fra messe til messe) og er derfor sikret gunstige priser.

Gjennom en turoperatør vil du hele tiden ha en kontaktperson. En som kan gi deg trygghet i reisen helt fra planleggingen begynner og til dere har kommet hjem. Se for deg at noe skulle skje. Dere står for eksempel fast på en flyplass på vei hjem grunnet kansellert avgang - hva gjør du? Heldigvis har du bestilt reisen gjennom en turoperatør som finnes kun en kort telefonsamtale unna og kan hjelpe deg med best mulig alternativ som får dere trygt hjem.

 

Hva er formålet med reisen?

 

Om det er faglig kompetanse, det sosiale eller en god kombinasjon av disse som er hensikten, kan det likevel være greit å gjøre seg noen tanker før dere reiser.

Kanskje det er en idé å forhøre seg på kontoret om hvilke forventinger dine kolleger har, hvilke forventninger har sjefen, hvilke forventninger har du selv til turen?

Når du har noen tanker og meninger å gå etter kan valget av messe, destinasjon, bosted, transport og sosiale aktiviteter være lettere å planlegge. Velger du å ta kontakt med en turoperatør vil reisekonsulenten lettere kunne sette opp en vellykket tur når vedkommende vet hva dere ønsker å få ut av turen.

 

Lag deg en oversikt over relevante utstillere 

 

Når du har bestemt deg for hvilken messe dere skal på er det viktig å få en oversikt over hvordan messen ser ut slik at dere kan bruke tid på det som er viktig og aktuelt for deres bedrift. Mange går i fellen at de blir gående litt forvirret rundt på en alt for stor messe og bruker tid på områder som ikke er relevante Her er det viktig å planlegge og bestemme seg for hva dere er ute etter og hva formålet med messen er.

Du kan enkelt sjekke ut oversikten over utstillere og kart på messens hjemmeside.

 

Finnes det relevante "workshops" eller foredrag på messen?

 

Workshops og foredrag kan være både morsomme og interessante å få med seg. Ofte er det relevante personer innen bransjen som styrer showet og som dere kan lære masse fra. Det er også viktig å tenke på at dette kan være en utrolig god mulighet for nettverksbygging mot andre i samme bransje.

Informasjon om workshops og foredrag finner du på messens hjemmesider eller forhør deg med din turoperatør.

 

Kombiner en messetur med en firmatur

 

Hvis både det faglige og det sosiale står høyt på listen kan det være fint å kombinere messetur med firmatur. Da har dere muligheten til styrke samholdet blant de ansatte i bedriften, øke motivasjonen og ikke minst få en veldig fin opplevelse sammen utenfor messen. Her kan dere kombinere det faglige med morsomme opplevelser som sightseeing, fjelltur, skitur eller andre aktiviteter.

 

Ønsker du en oversikt over hvilke messer vi tilbyr, eller råd for hvilken messe som kan passe deg? Ta en titt via linken under og ta gjerne kontakt hvis du skulle sitte med spørsmål.  

 

Destinasjoner messereiser 

Pernille Balslev

Pernille Balslev

Pernille jobber som innholdsansvarlig og sørger for at godt og konkret innhold blir publisert på firmaets hjemmesider og Sosiale Medier.

Følg bloggen vår


Våre dedikerte ansatte skriver fagblogger verdt en gjennomlesning. Følg bloggen for en sniktitt på framtiden!

Andre ville også lese om


Reisebrev fra turen til Cortina - Dobbiaco

10. feb 2022 - Henrik Oftedal

Reisebrev fra turen til Cortina - Dobbiaco

Reisebrev fra Henrik Oftedahl og Maxpulse sin tur til Cortina – Dobbiaco rennene 3.-7- februar 2022. Jeg har..

Farris Bad - Eksklusivt spahotell i Larvik

10. feb 2022 - Maiken Balslev

Farris Bad - Eksklusivt spahotell i Larvik

Behovet for et avbrekk fra hjemmekontor og hverdagsstress meldte sin ankomst. Med en perfekt beliggenhet ved..

Reisetrender 2022

11. jan 2022 - Line Støber Taraldsen

Reisetrender 2022

Ingen kan spå hva som skjer i tiden fremover, men vi har prøvd å sette sammen en liste over hva vi mener blir..