Hvordan er skattereglene for firmatur?

28. mar 2019 skrev Pernille Balslev dette innlegget i

3 minutter lesetid

Hvordan er skattereglene for firmatur?

Det er viktig at du tenker på skattemessige konsekvenser når du planlegger en firmatur. Forskjellen på å få skattemessige avskrivninger på turen eller ikke, kan utgjøre en stor økonomisk forskjell. Formålet med firmaturen, hvem som inviteres og hvor lenge dere skal være borte er noen av de faktorene som påvirker om du får skattemessig avskrivning eller ikke.

For å gjøre det enklere for deg har vi plukket ut noen viktige punkter det kan være fint å tenke gjennom under planleggingen.

Finn målet for turen

 

Målet med turen er avgjørende for hvilke skatteregler som gjelder, eller om turen kvalifiserer for skattemessig avskrivning. Her skilles det mellom velferdstur og andre type firmaturer.

 

Velferdstur

En velferdstur må oppfylle visse vilkår for å gi en skattemessig avskrivning, og er den formen for firmatur som skal omfatte flest mulig av de ansatte fra arbeidsplassen. Dette inkluderer alle ansatte med ledsager, de som jobber deltid, fulltid, korttidsansatte, eiere og styret. Skattefritak gjelder midlertidig ikke dersom bedriften er så liten at den ikke har faste ansatte utenom eier (enkeltmannsforetak) eller dersom de ansatte ikke utfyller en fulltidsstilling til sammen

 

Alle ansatte skal være invitert, og de fleste må melde seg på turen. De som ikke får vært med på turen skal tilbys et likeverdig opplegg ved en senere anledning. Denne type tur har som formål å øke trivsel og samhold på arbeidsplassen. Turen skal ha færre enn to overnattinger og den skal være innenfor rimelighetens grenser når det kommer til budsjett.

 

Andre type Firmaturer

  • Firmaturer på mer enn to overnattinger

  • Firmaturer med få ansatte, og inviterte utenfor bedriften uansett lengde (kunder, leverandører, andre)

 

Krav til faglig innhold for å få skattemessig avskrivning på arrangementet er at dere må gjennomføre et “godt nok” faglig program, men hva er godt nok? Dette står ikke helt tydelig i lovverket. Vår erfaring er at seks timer eller mer per dag kan forsvares. Dersom turen i all hovedsak er uten, eller med et begrenset faglig innhold vil bedriften ikke oppnå skattefradrag og deltakerne vil fordelsbeskattes.

 

 

For et dypere innblikk i hvordan du kan unngå skattesmell på fimatur, anbefaler vi å laste ned guiden vi har satt sammen. Klikk på knappen under for å laste ned. 

New call-to-action

Dette er vår tolkning av skattereglene og vi kan ikke garantere at dette er tilstrekkelig uten egen vurdering i den respektive bedriften. Vi anbefaler at det sjekkes med firmaets egen revisor.

Pernille Balslev

Pernille Balslev

Pernille jobber som innholdsansvarlig og sørger for at godt og konkret innhold blir publisert på firmaets hjemmesider og Sosiale Medier.

Følg bloggen vår


Våre dedikerte ansatte skriver fagblogger verdt en gjennomlesning. Følg bloggen for en sniktitt på framtiden!

Andre ville også lese om


Reisebrev fra turen til Cortina - Dobbiaco

10. feb 2022 - Henrik Oftedal

Reisebrev fra turen til Cortina - Dobbiaco

Reisebrev fra Henrik Oftedahl og Maxpulse sin tur til Cortina – Dobbiaco rennene 3.-7- februar 2022. Jeg har..

Farris Bad - Eksklusivt spahotell i Larvik

10. feb 2022 - Maiken Balslev

Farris Bad - Eksklusivt spahotell i Larvik

Behovet for et avbrekk fra hjemmekontor og hverdagsstress meldte sin ankomst. Med en perfekt beliggenhet ved..

Reisetrender 2022

11. jan 2022 - Line Støber Taraldsen

Reisetrender 2022

Ingen kan spå hva som skjer i tiden fremover, men vi har prøvd å sette sammen en liste over hva vi mener blir..